Genelec bringer musikk og filmer til live i norsk hjem

Genelec bringer musikk og filmer til live i norsk hjem

Norge, februar 2024
Når du velger et avansert lydsystem som komplement til en ny hjemme-TV, er et tilpasset, unikt Genelec-system løsningenes Rolls Royce. Ved å velge modeller som vanligvis brukes i avanserte musikk- eller postproduksjonsrom, en boliginstallasjon i Norge kombinerte S360-høyttalerne med høy SPL og en spesialtilpasset hvit 7382 subwoofer for å lage et stereoanlegg som høres like bra ut som det ser ut. 

Vi Benum er stolte over å være Genelecs norske distribusjonspartner og å få hjelpe denne audiofilen med å realisere drømmen om å integrere et system fra hans favoritthøyttalermerke i stua. Lydfanatikeren eide allerede et par 8351 studiohøyttalere, gjennom dem ble han kjent med Genelecs soniske klarhet, men denne gangen var han på utkikk etter et system som hovedsakelig skulle brukes til film og musikk. Systemet består av to S360 toveis studiohøyttalere sammen med 7382 subwooferen – alt i en slående hvit finish – og kjøres ved hjelp av Genelecs GLM (Genelec Loudspeaker Manager) programvare.

"Det var viktig at oppsettet er egnet for lave frekvenser og mye dynamikk," begynner han. «Jeg ville ha Genelec fordi selskapet har vært en leverandør av lyd i referanseklasse basert på innsikt i akustisk vitenskap i 45 år. Det fornyer seg hele tiden og legger vekt på verdier, medarbeiderne, miljøet og langsiktig bærekraft. Alt dette gjør Genelec til et ekstremt anerkjent selskap i mine øyne.»

Eieren hadde brukt tid på å lytte til S360-ene både hjemme og på flere utstillinger over hele regionen før han valgte dem til sin stue. "Beslutningen min om å anskaffe S360 og 7382 var ingen tilfeldighet," innrømmer han. "Formen på S360 er utsøkt. Det er slående hvordan form og funksjon spiller sammen for et resultat som gleder øyet. Andre entusiastiske audiofile venner av meg som har sett oppsettet synes S360 er stor, men fin i et hjemmemiljø."

Eieren hadde brukt tid på å lytte til S360-ene både hjemme og på flere utstillinger over hele regionen før han valgte dem for sitt hjem. "Beslutningen min om å anskaffe S360 og 7382 var ingen tilfeldighet," innrømmer han. "Formen på S360 er utsøkt. Det er slående hvordan form og funksjon spiller sammen for et resultat som gleder øyet. Andre entusiastiske audiofile venner av meg som har sett oppsettet synes S360 er stor, men fin i et hjemmemiljø."

«Utseendet til 7382 subwooferen utstråler også en viss harmoni. Det er rett og slett en stor boks som kan sees på som et møbel – finishen og designdetaljene til S360 og 7382 er på nivå med det du kan forvente fra kjente danske møbelprodusenter. Følgelig leverer Genelec en uslåelig kombinasjon av form og innhold.»

Rommet er rundt 15,4 kvadratmeter stort og nyter godt av god akustikk og lite etterklang. Eieren valgte en helt digital signalkjede for det nye systemet – høyttalerne får AES-EBU-lyd fra en Mutec MC-3+USB digital omformer og bryter, og TV-en mottar signaler via 4K Apple TV, samt en Sony X800M2 Blu-ray-spiller og en Mac Mini. Fra TV-en, som er en Sony AG9 77'’-modell, kobles en optisk Toslink-kabel til Mutec-enheten for å gi lyd.

Fra Blu-ray-spilleren kobles også en koaksial RCA-BNC-kabel direkte til Mutec for lyd, og en USB-kabel integrerer Mac Mini også her, som styres av Roon for musikk. Mac Mini kjører også GLM-programvaren for fullstendig systemkalibrering.

«GLM åpner for muligheten for detaljerte manuelle justeringer og gjør at du reduserer behovet for eksterne bokser som forsterkere og DAC-er, noe som resulterer i mindre rot og mindre fotavtrykk. Programvaren bringer deg også litt nærmere lydgjengivelse i referanseklasse, som vi ikke ville ha vært i stand til uten dette verktøyet", forklarer han.

Ved å jobbe sammen med Benum, ble Genelec-systemet satt opp og klart til å spille etter kun to timers arbeid. «Genelec-lyden er annerledes. Den er mer direkte, med mindre bidrag fra rommet", avslutter audiofilen. "Jeg ønsket å oppleve enda en toppmoderne Genelec-rute til lydgjengivelse i referanseklasse, og det er definitivt det vi har oppnådd med dette systemet, til tross for at det er i så liten skala."