Allen & Heath i Oslo Spektrum med Christian Boman

Christian Boman bruker Allen & Heath når Undergrunn spiller for utsolgt Oslo Spektrum x2

I november fylte Undergrunn Oslo Spektrum to kvelder på rad, og bak spakene hadde Christian Boman full kontroll. Vi tok turen innom før en av konsertene for å slå av en prat med den up-and-coming lydteknikeren. 

Til tross for sin unge alder har Boman allerede rukket å holde på i flere år, og reiser rundt med kjente artister som Marstein, Musti, Aiba, Jon Ranes og Plaza, i tillegg til Undergrunn. 

"Jeg startet på fritidsklubber og prøvde alltid å legge inn et godt inntrykk på artistene som kom innom der. Siden den gang har jeg jobbet meg oppover i bransjen." 

De siste to årene har han turnert primært med Allen & Heath dLive, noe han er godt fornøyd med. "Jeg gikk for dLive på grunn av fleksibiliteten av økosystemet. Der jeg får lik prosessering i den største og minste flata, noe som er veldig deilig på festivaler når jeg såvidt får plass til en 1500." forteller Boman, "i motsetning til andre merker trenger jeg ikke å ofre kanaler, for eksempel send etc, fordi alt av prosessering ligger i mixracket."

Denne festivalsommeren har de gjort det enkelt, forteller Boman. "Vi har en c1500 begge to, og deler en cdm32 med et gigaAce kort. Alt av tracks/click/cues/tune kjøres over dante i Ableton fra to Mac minier." Under den påfølgende norgesturnéen oppgraderte de. Monitor hadde et dm48 rack på scenen, og Boman hadde en dm0 tielined over gigaAce, i tillegg til et waves kort for virtual soundcheck og at han implementerte waves superrack for eksterne klanger. 

Dette er oppsett som er enkle å fly med og sette opp, og som tar liten plass på små klubber, festivalscener og lignende. Når Undergrunn fylte Spektrum to dager på rappen brukte Boman derimot dLive S7000, som er den største flaten dLive har å by på. 

"Jeg gikk for dLive på grunn av fleksibiliteten av økosystemet. Der jeg får lik prosessering i den største og minste flata [...]"

Allen & heath har vektlagt et godt brukergrensesnitt da de skapte dLive-serien, noe Boman liker spesielt godt med produktene. "dLive er veldig brukervennlig og lett å få en fin workflow på, der ingen ting på mikseren er lenger enn to trykk unna."

Vi takker Christian Boman for praten, og gleder oss til å følge ham og artistene han jobber med framover! 

Til vanlig finner du disse produktene i flypakka de har med seg: 

Monitor

  • C1500 
  • DM48 
  • gigaAce til FOH 

FOH 

  • C1500 
  • DM0
  • Waves
  • gigaAce