Hvilken mikrofon skal jeg velge? MV7 vs. MV7X

MV7 eller MV7X, hvilken mikrofon passer?

Er du på utkikk etter en skikkelig god podkast-mikrofon men usikker på om du burde velge MV7 eller den nye, rimeligere varianten MV7X? Vi har svarene på alt du lurer på. 

MV7 har tatt ulike innholdsskapere med storm etter at den ble lansert for et drøyt år siden, og det med god grunn. Den er både proppfull av nyttige funksjoner og gir deg fantastisk lydkvalitet samtidig som den er enkel å bruke. 

Med tanke på suksessen MV7 har hatt kan man lure på hvorfor Shure har valgt å lansere nyheten MV7X? Og enda viktigere, hvem passer MV7X for? Og hva med storebroren SM7B? 

For å ta det siste først. Dersom du har lurt på om du skal oppgradere studioet ditt med SM7B, bør du nok fortsatt gjøre nettop dét. Ingenting kan konkurrere med den legendariske lyden SM7B leverer. 

Når det gjelder MV7 og MV7X kan det ved første øyekast virke vanskeligere å velge, vi har derfor valgt å ta en nærmere titt på de ulike grunnene til å velge den ene over den andre. 

XLR eller USB? 

Den største forskjellen mellom MV7 og MV7X er tilkobling. MV7 har både standard XLR-utgang og en USB-port slik at den kan kobles direkte til en PC/Mac eller smarttelefon. Dette gjør mikrofonen ideell for streamere, gamere og podkastere som spiller inn på egenhånd uten å bruke et lydkort. 

MV7X har på den andre siden kun XLR-utgang. Dette gjør den til et rimeligere alternativ for alle som ønsker å oppgradere innspillingsoppsettet sitt eller bruke flere mikrofoner på en gang. Den passer for eksempel perfekt for podkaster som ofte har en eller flere gjester. For å bruke MV7X trenger du enten en digital opptaker eller et lydkort for å koble til PC/Mac eller lignende. 

Teknologi for stemmeisolering

MV7 og MV7X er designet for å holde fokus på stemmen din samtidig som de blokkerer lyder som kan distrahere. Begge modellene har Shures innovative teknologi for stemmeisolering innebygget slik at de eliminerer så mye romlyd som mulig. 

Systemet er fullt ut passivt og er konstruert med riktig luftflyt og et støtbestandig feste som gir akustiske fordeler uavhengig av hvilken utgang du bruker. De har også den samme kapselen som legger trykk på stemmetydelighet og gir fantastisk reduksjon av bakgrunnsstøy, mikrofonene er rett og slett konstruert for å gi perfekte innspillinger under uperfekte forhold. Med MV7 eller MV7X kan du vinke adjø til plagsomme gatelyder, durende vifter og ekko. 

Perfekt for deg som lager musikk 

Vi har skrevet mye om at MV7 er perfekt for podkast, voice over og lignende, men den er også en imponerende mikrofon for å spille inn sang. MV7X har lignende frekvensrespons som legger vekt på klar og tydelig vokal, noe som gjør at også denne er et supert valg for for musikkinnspilling for alle som allerede har et oppsett for XLR. Dette er mikrofoner som passer like godt for en sanger som "belter" som den gjør til tale, til og med i rom som ikke er lydbehandlet! 

Bedre sammen

Det er selvfølgelig ingen grunn til å ikke kombinere MV7 og MV7X. Selv om MV7X fint kan brukes på egenhånd, er den skapt for å kunne brukes sammen med MV7. 

Dersom du allerede eier en MV7 med USB-utgang kan du legge til en MV7X til utstyret ditt for å alltid være forberedt. Da trenger du heller ikke kaste bort tid på å prøve å få mikrofonene til å låte likt når du mikser. Pro tip: Du kan bruke både USB- og XLR-utgangen på MV7 samtidig. 

MV7 og MV7X – to fantastiske mikrofoner, enda bedre sammen. 

 

Originaltekst: Soren Pedersen/Shure 
Norsk tekst: Benum