Videreutvikling av Q-SYS Software-basert platform

Q-SYS software-baserte platform videreutvikler seg 

Q-SYS programvareinnovasjoner fortsetter å være en driver for forbedrede kundeopplevelse gjennom Q-SYS OS

Costa Mesa, California september 2022
Q-SYS har gleden av å kunngjøre flere nyvinninger til Q-SYS lyd-, video- og kontrollplattform som gir utvidede funksjoner og muligheter på programvarenivå.

  • Q-SYS vCore er den første virtualiserte prosessoren for Q-SYS med medfølgende Q-SYS Control-funksjonslisensen. vCore bringer skalerbare Q-SYS Control-funksjoner direkte til brukernes egne dataenheter. 
  • Q-SYS Core 610 nettverksprosessor kombinerer Q-SYS OS med en Dell-server av høy kvalitet. For de installasjonene som krever enda større prosesseringskapasitet, skalerer Q-SYS Core 610 Scaling-lisensen nøkkelfunksjonssett med 50%.
  • Q-SYS AV Bridging-funksjonslisens muliggjør plug-and-play USB-tilkobling på Q-SYS TSC Series Gen 3 berøringsskjermkontrollere.

"Helt siden starten i 2009 har Q-SYS-plattformen blitt formet gjennom programvareinnovasjon, som startet med bransjens første standardbaserte sanntids lyd-, video- og kontrollplattform (AV&C), og har fortsatt å levere funksjoner og muligheter på programvarenivå", sier Jatan Shah, president og Chief Operating Officer. "Når Q-SYS går inn i den neste utviklingsfasen av plattformen og et større økosystem, hever vi programvarens rolle når det gjelder å spesifisere, bygge og oppleve AV&C-løsninger. Disse siste innovasjonene vil også hjelpe til med å redusere industriens forsyningskjedeutfordringer og fortsette å overskride de tradisjonelle begrensningene til skreddersydd maskinvare med kraften til en robust, programvarebasert AV&C-plattform."

Q-SYS vCore virtualisert prosessor + Q-SYS kontrollfunksjonslisens for vCore
Q-SYS vCore virtualisert prosessor presenterer en undergruppe av skalerbare Q-SYS funksjonaliteter i et fullstendig programvarebasert format via en PC/server hypervisor. Når den er sammenkoblet med den nye Q-SYS Control-funksjonslisensen, lar vCore installatører og sluttbrukere bruke sine egne dataenheter for å legge til Q-SYS Control-funksjoner, noe som gir forbedret kontroll, automatisering, UX-funksjoner, fjernovervåking og helpdesk-funksjoner til systemene. Dette er ideelt for mindre kompliserte systemer som ikke krever dedikert Q-SYS lyd- eller videofunksjonalitet, eller de funksjonene som allerede er oppfylt med frittstående maskinvare, eldre DSP kun for lyd, samt de som trenger å erstatte aldrende kontrollsystemer.

vCore bruker den samme moderne, standardbaserte IT-arkitekturen som resten av Q-SYS-behandlingsporteføljen. Q-SYS Designer-programvaren brukes for å bygge, designe og distribuere systemer, noe som gjør det mulig å enkelt portere Q-SYS-kontroll programmering med minimal innsats. Dette gir også IT-personale muligheten til å standardisere systemkontroll med tilgang til Q-SYS Open, et verktøysett med industristandardprotokoller og åpne utviklerverktøy.

I tillegg skaper Q-SYS vCore pluss Q-SYS Control-funksjonslisensen en bro mellom de mindre komplekse rommene, som vanligvis har forskjellige deler av maskinvare, for å muliggjøre skybasert fjernovervåking og administrasjonsfunksjoner med Q-SYS Reflect Enterprise Manager. 

Q-SYS Core 610-prosessor
Q-SYS Core 610-prosessoren følger i fotsporene til Q-SYS Core 5200 og kombinerer det kraftige Q-SYS OS med en kommersiell Dell server (COTS) som leverer en fleksibel og skalerbar lyd, video og kontrollløsning for å betjene applikasjoner som krever mange kanaler. Som en fullstendig nettverksløsning lar Core 610 brukere sentralisere prosessering for flere områder eller soner samtidig som nettverks-I/O distribueres nærmere endepunktene, for en mer strømlinjeformet systemdesign. Dette gjør den like egnet for samarbeidsapplikasjoner, så vel som større kommersielle-, underholdnings- eller transportarenaer.

Installatører og sluttbrukere kan også dra nytte av Q-SYS skalering og funksjonslisenser, slik som den nye Q-SYS Core 610 Scaling-lisensen som normalt sett skalerer kapasiteten med 50%, inkludert generell prosessorkraft, nettverks I/O-kanaler, AEC behandlingskanaler med mer. Dette lar deg justere systemfunksjoner på programvarenivå.

AV-bridging funksjonslisens
Q-SYS AV Bridging-funksjonslisensen utvider funksjonaliteten til TSC Series Gen 3 nettverksberøringsskjermer, slik at brukeren kan koble en PC via USB direkte til berøringsskjermkontrolleren for å integrere Q-SYS lyd- og kamerafeeder for praktisk BYOD/BYOM-konferansetilkobling . Ved å utnytte kraften til Q-SYS OS, kan brukere enkelt aktivere UC-plattformtilkobling uten behov for ekstra maskinvare eller spesialdrivere, noe som sparer tid i konfigurasjon og installasjon samt infrastrukturkostnader.

Som alle Q-SYS funksjonslisenser, kan AV Bridging-lisensen enkelt distribueres eksternt ved hjelp av Q-SYS Reflect Enterprise Manager.