QSC introduserer ekspansjonsbokser for I/O over nettverk

Q-SYS gir deg større fleksibilitet og enklere integrasjon av ikke-nettverksenheter

Costa Mesa, California, februar 2022
Under QSC Winter Activate 2022 annonserte QSC den nye QIO-serien med ekspansjonsbokser for I/O over nettverk for Q-SYS audio, video og kontroll styrt fra skyen. De nye I/O ekspansjonsboksene tilbyr enkel og skalerbar I/O tilpassing til brukere som trenger en enkel måte å legge til ikke-nettverksløsninger for audio og kontroll til et Q-SYS system uten komplisert programmering. 

QIO-serien inneholder tre audio I/O modeller og tre kontroll I/O modeller, der alle støtter en spesifikk type tilkobling. De er designet for å støtte distribuert, sentralisert eller hybrid nettverk- og prosesseringsarkitektur. Disse I/O ekspansjonsboksene gir systemdesigneren muligheten til å koble lokasjonen til I/O enheten fra lokasjonen til audio-, video- og kontroll-prosesseringen. Dette utvider I/O-tilpassingsmulighetene til de nyere Q-SYS Core prosessorene som har færre innebygde I/O valg, inkludert Core Nano, Core 8 Flex og NV-32-H (Core Capable). Alle modellene har en kompakt formfaktor som kan rack- eller overflatemonteres.  

 

Audio I/O modellene inneholder profesjonelle mikrofon/linje-nivå innganger med +48 VDC phantom power og/eller linjeutganger for å sikre høy ytelse og kompatibilitet, sammen med evnen til å oppdage enheter og innganger som muliggjør monitorering, brukerstatistikk og feilmeldinger. 

QIO-ML4i: Fire mikrofon-/linjeinnganger
QIO-L4o: Fire linjeutganger 
QIO-ML2x2: To mikrofon-/linjeinnganger og to linjeutganger 

 

Kontroll I/O modeller får IR-, serie- eller GPIO-tilkobling for å integrere kontroll over et bredt utvalg enheter til ethvert Q-SYS-system. 

QIO-IR1x4: For første gang får installatører muligheten til å legge til IR-tilkoblinger på et Q-SYS produkt. Den inneholder en IR mottaker inngang og fire IR-sendere, no som gir muligheten for et antall profesjonelle/forbruker-enheter inkludert videodisplay, mediespillere med mer. 
QIO-S4: Den inneholder to toveis RS232 serie-porter (inkludert en post med RS422- og RS485-kompatibilitet), og gir kontroll over lyssystemer, videodisplay, konferansesystemer, kringkastingsenheter med mer. 
QIO-GP8x8: Gir åtte logic innganger og åtte logic utganger for systemer som har bruk for brukergrensesnitt mot tilstedeværelsesensorer, trykknapper, brytere, LED-indikatorer, buzzere med mer. 

 

Med QIO-serien kan installatører daisy-chaine opp til fire Q-SYS QIO enheter på et enkelt nettverk for å bruke færre nettverksporter, unngå rot i racket og enkelt ekspandere I/O i framtiden uten å måtte trekke flere nettverkskabler. Alternativt er QIO-serien også PoE-kompatible og gir enkel enkeltkabeltilkobling når enhetene ikke er seriekoblet. 

"Den nye Q-SYS QIO-serien er en ideell ekstensjon av Q-SYS Core prosessorene sine evner og gir installatører muligheten to å legge til ikke-nettverksenheter til ethvert Q-SYS system raskt og enkelt ved bruk av den kjente Q-SYS Designer Softwaren," sier Trent Wagner, Audio Product Manager, QSC. "Dessuten gir den installatører muligheten til å skreddersy produktplasseringene til de spesifikke behovene i hver enkelt installasjon, og ekspandere designvalgene for å betjene det bredeste spekteret av applikasjoner, samtidig som systemets kompleksitet og installasjonskostnadene reduseres."